Arbetsförmedlingen, VO Arbetssökande, Region Syd

Välkommen till händelsernas centrum. Här arbetar du på regeringens uppdrag och på en myndighet som just nu behövs mer än någonsin. Som experter på alla typer av arbetsmarknadsfrågor bidrar vi med allt från analyser till konkreta insatser som gör att fler människor snabbare och lättare hittar jobb. Nu utvecklar vi nya arbetssätt, nya lösningar och nya sätt att samarbeta med olika aktörer i hela landet. Därför behövs fler engagerade medarbetare som vill vara med och driva förändring inom viktiga områden – är du en av dem?

VO Arbetssökande och VO Arbetsgivare, Östra Skåne

Enheten har tillsammans ca 185 medarbetare och inkluderar en nationell Eures sektion.

Ledningsgrupperna i Östra Skåne jobbar tätt tillsammans och har hela verksamheten och våra uppdrag i centrum. I samband med rekryteringen av sektionschefer genomför vi förändringar av ansvarsområden i ledningsgruppen och inriktningen på sektionens huvudsakliga uppgifter utformas under rekryteringens gång.

Sektionschefens uppdrag och ansvar 

Ditt uppdrag som sektionschef innebär verksamhets- och personalansvar. Du ansvarar för att sektionens resultat motsvarar fastställda mål och förväntningar. 

Du som sektionschef har ett viktigt uppdrag i att skapa välfungerande arbetsgrupper och tillsammans med dina medarbetare driva och utveckla verksamheten. Du möjliggör goda prestationer, hög trivsel och en god arbetsmiljö genom att arbeta i enlighet med Arbetsförmedlingens chefskriterier. Du verkar för en kultur som är präglad av tillit, öppenhet och trygghet. Ditt arbete sker i starkt partnerskap i och utanför din egen sektion och i god samverkan med fackliga parter. Du ingår i enhetschefens ledningsgrupp och kommer gemensamt med denna och de andra sektionscheferna att ansvara för hela enhetens resultat och utveckling. Som sektionschef är du en förebild i att leva Arbetsförmedlingens vision, värdegrund och inriktning för medarbetarskap och chefskap.

Grundläggande kvalifikationskrav 

Skallkrav

 • Aktuell erfarenhet av en ledande roll (sammanhängande uppdrag, projekt, arbetsgrupp) minst 6 månader inom Arbetsförmedlingens verksamhet 

Eller:

 • Genomfört Arbetsförmedlingens förberedande chefsprogram

Eller:

 • Aktuell erfarenhet av chefskap på motsvarande nivå med verksamhet- och personalansvar från annan organisation minst 1 år

Utöver dessa kvalifikationer har du personlig förmåga och fallenhet att arbeta i enlighet med Arbetsförmedlingens medarbetarskap och chefskap: 

Medarbetare på Arbetsförmedlingen:

 • Tar ansvar för sina arbetsprestationer och sitt bidrag till helheten
 • Anpassar sig till förändring och oförutsedda händelser
 • Tar initiativ till utveckling och bidrar till förbättring

Chefer är medarbetare på Arbetsförmedlingen som dessutom:

 • Pekar ut riktning för sina medarbetare och följer upp prestationer
 • Undanröjer hinder i vardagen och hanterar problem
 • Skapar delaktighet i arbetet och främjar utveckling

Övrigt

Anställningarna (två) är på heltid och tillsvidare. Vi tillämpar sex månaders provanställning vid tillsvidareanställning om du inte redan är anställd i myndigheten.

Tillträde enligt överenskommelse.

Placeringsorten är Kristianstad respektive Ystad. Vi jobbar tillsammans över hela vårt område, personal- och verksamhetsansvar för båda orterna och i alla kommuner förekommer.

I samband med rekryteringen av sektionschefer genomför vi förändringar av ansvarsområden i ledningsgruppen och inriktningen på sektionens huvudsakliga uppgifter utformas under rekryteringens gång.

Vi har goda förmåner, med bra semesteravtal, flextid, möjlighet till friskvård på arbetstid samt friskvårdsbidrag. Hos oss finns ett stort engagemang, alla som arbetar här vill göra en insats. Läs mer om vår organisation och vårt uppdrag på vår hemsida www.arbetsformedlingen.se

Observera: Arbetsförmedlingens rekryteringsprocess utgår från evidensbaserat urval där urvalstester används i rekryteringen.

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast den 15 januari 2021 som du skickar elektroniskt via vårt rekryteringssystem. Bifoga CV och personligt brev där du beskriver varför du söker den här tjänsten och vad du vill åstadkomma. När du skickar din ansökan kommer du att få svara på några urvalsfrågor.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Kristianstad och Ystad
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer Af-2020/0075 2351
Kontakt
 • John Nilsson, Arbetsförmedlingschef, 010-486 75 82
 • Mats Hartman, Arbetsförmedlingschef , 010-486 40 02
 • Anne Boberg, Rekryteringspartner, anne.boberg@arbetsformedlingen.se
Facklig företrädare
 • Christofer Björk, ST, 010-486 14 49
 • Anette Hedman Åberg, SACO-s, 010-488 10 75
 • Ulf Törnkvist, SEKO, 010-487 04 46
Publicerat 2020-12-23
Sista ansökningsdag 2021-01-15

Tillbaka till lediga jobb