Arbetsförmedlingen

Välkommen till händelsernas centrum. Här arbetar du på regeringens uppdrag och på en myndighet som just nu behövs mer än någonsin. Som experter på alla typer av arbetsmarknadsfrågor bidrar vi med allt från analyser till konkreta insatser som gör att fler människor snabbare och lättare hittar jobb. Nu utvecklar vi nya arbetssätt, nya lösningar och nya sätt att samarbeta med olika aktörer i hela landet. Därför behövs fler engagerade medarbetare som vill vara med och driva förändring inom viktiga områden – är du en av dem?

Vilka är vi

JobTech Development är en distribuerad enhet inom Arbetsförmedlingen som erbjuder öppna APIer och open source-lösningar till de som, tillsammans med oss vill arbeta för en förbättrad arbetsmarknad.

Jobtech Development är organiserade i autonoma team, vilket innebär att varje team är självstyrande, där medlemmarna själva bestämmer över hur de ska arbeta, vilka förutsättningar som krävs för att allas kompetens bäst ska tas tillvara och hur arbetet kan göras mest effektivt. Vi sitter utspridda över landet men har täta kontakter digitalt.

I våra självstyrande team får alla ta ansvar, vilket skapar ett engagemang och en drivkraft. Ur detta engagemang uppstår ett lärande som främjar utveckling och innovation. Det självstyrande teamet har med andra ord förutsättningar att nå längre än vad traditionella team klarar av. Och medarbetarna har roligare under tiden.

Vi tillgängliggör klassificeringssystemen externt via REST-API:er med container-baserade micro-tjänster. Vi har stort fokus på att konsumerande system smärtfritt ska kunna följa med i förändringar av värdena i klassificeringssystemen. Vi programmerar främst i Clojure.

På JobTech Development så finns stora möjligheter till utveckling inom teamet, eller att prova nya saker inom de andra teamen eller Arbetsförmedlingen i stort.

Våra leveranser präglas av öppenhet och transparens och så mycket av vår kod som möjligt görs till fri programvara för att skattepengarna som finansierar oss skall komma så många som möjligt till godo. Vi samarbetar under året med en forskare inom open source för att utveckla öppenheten ännu mer. 

Är du nyfiken på hur vi kodar?

Allt vi gör är fri programvara och finns tillgängligt i våra publika git-repon som till exempel:

https://gitlab.com/team-batfish/backend

Vem söker vi

Vi söker nu en skicklig Clojure-utvecklare till vårt team som arbetar med klassificering och klassificeringssystem som taxonomier och ontologier över arbetsmarknaden. Rent konkret jobbar vi med de värden som används i matchningen mellan platsannonser och CV:n som till exempel yrkesbenämningar, kompetensord, förmågor och arbetsuppgifter. Klassificeringssystemen byggs upp manuellt i nära samarbete med en redaktion och maskinellt genom att bearbeta stora mängder text.

Utvecklare som jobbar hos oss i teamet uppskattar särskilt att kunna arbeta fritt med hur man väljer att lösa uppgifter, tekniska såväl som hur vi organiserar teamet. Teamet kännetecknas av humor och tillit, tycker vi.

Kvalifikationer

 • Du har flera års erfarenhet av systemutveckling
 • Du kan designa och utveckla robusta och förändringsbara system och komponenter
 • Du kan funktionell programmering och har grepp om fördelen med immutabilitet i distribuerade system

Meriterande:

 • Du brinner för att bidra till open source
 • Du har ett starkt intresse av att arbeta i Clojure och vill bidra till Clojure-communityt
 • Du trivs med och klarar av att jobba på distans

Vi ser det som meriterande om du kan: Datomic, Datahike, logikprogrammering, Luminus, AWS, Docker/Kubernetes/OpenShift, Tekton, Emacs.

Vem är du

Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper. Vi söker därför dig som kan jobba i en platt organisation där du får stora frihetsgrader men där det också ställs höga krav på att kunna ta eget ansvar. Du har en personlig mognad och förmåga att samarbeta och kommunicera med olika sortens personer. Du har också ett driv och engagemang samt är prestigelös och resultatfokuserad. Ett intresse för språk och ord hjälper, men är inget krav.

Vårt erbjudande

Vår avdelning har ett stort fokus på öppenhet och samhällsnytta så du kommer att bidra till Open source och öppna data. Du har möjlighet att använda en del av din arbetstid varje år till att vidareutbilda dig och kan lära dig den senaste tekniken inom t.ex. maskininlärning via distanskurser på nätet.

Tjänsten är en tillsvidareanställning och omfattar heltidstjänstgöring. Tillträde snarast eller enligt överenskommelse. Provanställning 6 månader tillämpas om du inte redan är anställd i myndigheten. Placeringsort: kan diskuteras.

Vi har goda förmåner, med bra semesteravtal, flextid, möjlighet till friskvård på arbetstid samt friskvårdsbidrag. Hos oss finns ett stort engagemang, alla som arbetar här vill göra en insats. Läs mer om vår organisation och vårt uppdrag på vår hemsida www.arbetsformedlingen.se. 

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2021-01-28 märkt med Af-2020/0075 4216. Bifoga ditt CV och ett personligt brev där du beskriver varför du söker jobbet.

Intervjuer kan komma att ske löpande.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer Af-2020/0075 4216
Kontakt
 • Gregory Golding, Sektionschef, 010-487 29 83
 • Tetash Alam, Rekryteringspartner, tetash.alam@arbetsformedlingen.se
Facklig företrädare
 • Carl Lernberg, SACO-s, 010-487 07 00
 • Per Samuelsson, ST, 010-486 92 34
 • Ulf Törnkvist, SEKO, 010-487 04 46
Publicerat 2020-12-28
Sista ansökningsdag 2021-01-28

Tillbaka till lediga jobb