Arbetsförmedlingen, VO Arbetssökande, Region Syd, enheten Nordvästra Skåne

Välkommen till händelsernas centrum. Här arbetar du på regeringens uppdrag och på en myndighet som just nu behövs mer än någonsin. Som experter på alla typer av arbetsmarknadsfrågor bidrar vi med allt från analyser till konkreta insatser som gör att fler människor snabbare och lättare hittar jobb. Nu utvecklar vi nya arbetssätt, nya lösningar och nya sätt att samarbeta med olika aktörer i hela landet. Därför behövs fler engagerade medarbetare som vill vara med och driva förändring inom viktiga områden – är du en av dem?

Legitimerade Psykologer till Arbetsförmedlingen i Helsingborg
Enheten Sök Nordvästra Skåne består av ca 120 medarbetare som har sin placering i Helsingborg. Enheten Nordvästra Skåne innefattar kommunerna Båstad, Örkelljunga, Ängelholm, Helsingborg, Höganäs, Landskrona, Svalöv, Klippan, Åstorp, Bjuv och Perstorp. Nu söker vi tre legitimerade psykologer som vill vara med och utveckla enhetens verksamhet.

I Arbetsförmedlingens uppdrag ingår att bedriva arbetslivsinriktad rehabilitering i form av vägledande, utredande, rehabiliterande eller arbetsförberedande insatser. Psykologer arbetar tillsammans med arbetsförmedlare, arbetsterapeuter, sjukgymnaster och socialkonsulenter med arbetslivsinriktad rehabilitering i form av utredande, rehabiliterande eller arbets-förberedande insatser.

Arbetsuppgifter
Fokus i arbetet ligger på att tillvarata arbetssökandes resurser och möjligheter på arbetsmarknaden. I uppdraget ingår en samverkan med många externa aktörer som t.ex. kommunen, fristående aktörer, vården, Försäkringskassan.

Utgångspunkten i arbetet ligger i att hjälpa arbetsgivare att få rätt kompetens och arbetssökande att få rätt jobb. Detta genom att ta fram resurser och styrkor hos arbetssökande och hjälpa arbetsgivare att lyckas med sina rekryteringar. 

Arbetet kommer bland annat att innebära:
* att utreda och utforma utlåtande om arbetssökandes förutsättningar för arbete
* att stödja arbetsgivare som anställer personer med funktionshinder
* att förmedla psykologisk kunskap till övriga yrkesprofessioner
* att ofta och återkommande utföra dokumentation som ett viktigt inslag i arbets­uppgifterna
* att tillsammans med arbetsförmedlare samverka och utföra arbetsmarknadspolitiska bedömningar, som är en viktig del av myndighetens uppdrag

 

Kvalifikationer
Du skall ha:
- Socialstyrelsens legitimation till psykolog
- Minst två års arbetslivserfarenhet

Meriterande egenskaper för tjänsten är:
- förmåga och vilja att vara med och utveckla verksamheten
- goda kunskaper om arbetsmarknaden och olika yrken
- erfarenhet från arbetslivsinriktad rehabilitering och/eller arbets-psykologisk verksamhet
- ett lösningsorienterat förhållningssätt
- förmåga att arbeta mål och resultatorienterat
- mycket god förmåga att samarbeta

Vi kommer att lägga mycket stor vikt vid dina personliga egenskaper och förmågor.

 

Övrigt
Vi erbjuder tre tjänster som legitimerad psykolog. Anställningarna är tillsvidare-anställningar. Provanställning på 6 månader tillämpas om du inte redan är anställd på Arbetsförmedlingen. Tillträde snarast, enligt överenskommelse. Tjänsterna är på heltid men kan anpassas utifrån arbetsförmåga.
Placeringsort är Helsingborg men tjänsten innebär arbete över hela nordvästra Skåne och på sikt kanske över hela Region Syd/Skåne.

Vi har goda förmåner, med bra semesteravtal, flextid, möjlighet till friskvård på arbetstid samt friskvårdsbidrag. Hos oss finns ett stort engagemang, alla som arbetar här vill göra en insats. Läs mer om vår organisation och vårt uppdrag på vår hemsida www.arbetsformedlingen.se.

 

Ansökan
Välkommen med din ansökan, vilken ska skall vara inkommen senast 2021-01-20 märkt med Af-2021/0000 4707. Vi tar emot din ansökan elektroniskt via vårt rekryteringssystem. Bifoga ett personligt brev och CV där du beskriver relevant arbetserfarenhet. (När du skickar din ansökan kommer du att få svara på några urvalsfrågor elektroniskt). I processen kan testverktyg förekomma. Intervjuer sker främst i slutet av vecka 4 och under vecka 5.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 3
Sysselsättningsgrad 100
Ort Helsingborg
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer Af-2021/0000 4707
Kontakt
  • Gunilla Ljungner, Sektionschef, 010-486 66 02
  • Britt-Marie Frisell, rekryteringspartner, britt-marie.frisell@arbetsformedlingen.se
Facklig företrädare
  • Catharina Lidberg, SACO-S , 010-488 13 39
  • Nehar Popova, ST , 010-488 61 59
  • Åsa Rapp Törnkvist, Seko , 010-487 12 25
Publicerat 2021-01-05
Sista ansökningsdag 2021-01-20

Tillbaka till lediga jobb