Arbetsförmedlingen, VO Direkt, JobTech Development

Välkommen till händelsernas centrum. Här arbetar du på regeringens uppdrag och på en myndighet som just nu behövs mer än någonsin. Som experter på alla typer av arbetsmarknadsfrågor bidrar vi med allt från analyser till konkreta insatser som gör att fler människor snabbare och lättare hittar jobb. Nu utvecklar vi nya arbetssätt, nya lösningar och nya sätt att samarbeta med olika aktörer i hela landet. Därför behövs fler engagerade medarbetare som vill vara med och driva förändring inom viktiga områden – är du en av dem?

Vilka är vi

JobTech Development är en enhet inom Arbetsförmedlingen som erbjuder öppna API’er och open source-lösningar till de som, tillsammans med oss vill arbeta för en förbättrad arbetsmarknad. Vi är organiserade i autonoma team, vilket innebär att varje team är självstyrande och där medlemmarna själva bestämmer över hur de ska arbeta, vilka förutsättningar som krävs för att allas kompetens bäst ska tas tillvara och hur arbetet kan göras mest effektivt.

I våra självstyrande team får alla ta ansvar, vilket skapar engagemang och drivkraft. Ur detta engagemang uppstår ett lärande som främjar utveckling och innovation. Det självstyrande teamet har med andra ord förutsättningar att nå längre än vad traditionella team klarar av. Och medarbetarna har roligare under tiden.

Vi i Team Narval söker nu en senior python-utvecklare. Vårt teams huvudsakliga leverans är http://jobsearch.api.jobtechdev.se Sveriges största sökmotor för jobbannonser som används av Platsbanken och ett ständigt växande antal externa tjänster. Vi jobbar också med API’er för externa och historiska annonser och undersöker möjligheterna att skapa en ny tjänst för statistik kring hur svenska folket söker efter annonser. API’erna används av Sveriges största annonssiter och rekryteringsbolag, såväl som små startups, olika forskningsprojekt samt hemmakodare.

Teknikstacken består av Python-kod som exekveras i Docker-containers som driftsätts i Openshift (Redhats Kubernetes-lösning). Elasticsearch som sökmotor. Teamet jobbar tätt ihop med en grupp som bygger machine learning-baserad analys av fritexter i jobbannonser, implementerade med Tensorflow/Keras, fastText och Word2vec.

På JobTech Development finns stora möjligheter till utveckling inom teamet, eller att prova nya saker inom de andra teamen.

Vårt arbete präglas av öppenhet och så mycket av vår kod som möjligt görs open source för att skattepengarna som finansierar oss skall komma så många som möjligt till godo. 

Vem söker vi

Utvecklare som jobbar hos oss uppskattar särskilt att kunna arbeta fritt med hur man väljer att lösa uppgifter, tekniska såväl som hur vi väljer att organisera teamet. Vi försöker att ha ett utvecklarcentrerat arbetssätt. Teamet du kommer jobba i kännetecknas av stor ansvarskänsla, och humor. Våra API’er har integrationer med andra system som utvecklas på enheten. Främst API’erna Taxonomy, det gemensamma språket för arbetsmarknaden och Enrichment, textanalys med machine learning. Stor del av arbetet sker på distans, kontorslokaler finns i centrala Stockholm.

Kvalifikationer

Du ska ha erfarenhet av:

  • Python
  • Elasticsearch
  • Svenska och Engelska

 

Vem är du

Vi uppskattar om du har erfarenhet av något av följande: Agila arbetsmetoder, Dataanalys, A/B-testning Openshift Kubernetes, Docker och containers, API-utveckling, REST, Faciliterat workshops, Git, erfarenhet av textanalys, Word2vec eller fastText, erfarenhet av Tensorflow

Det är också meriterande om du bidragit till ”Open source”-projekt och har intresse för arbetsmarknadsfrågor. 

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet för rollen.

 

Vårt erbjudande

Anställningsformen är tillsvidare, heltid, med 6 månaders provanställning för dig som inte redan är anställd på myndigheten. Tillträde enligt överenskommelse. Placeringsort Stockholm eller enligt överenskommelse. 

Vi har goda förmåner, med bra semesteravtal, flextid, möjlighet till friskvård på arbetstid samt friskvårdsbidrag. Hos oss finns ett stort engagemang, alla som arbetar här vill göra en insats. Läs mer om vår organisation och vårt uppdrag på vår hemsida www.arbetsformedlingen.se. 


Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2021-03-31 märkt med Af-2021/0008 2297. Bifoga ditt CV och ett personligt brev där du beskriver varför du söker jobbet.

Intervjuer kan komma att ske löpande.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde enligt ök
Löneform enligt ök
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Solna eller enligt överenskommelse
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer Af-2021/0008 2297
Kontakt
  • Gregory Golding, Enhetschef, 010-487 29 83
  • Ivana Boban Jagodic, Rekryteringspartner, 010-487 10 89
Facklig företrädare
  • Per Samuelsson, ST, 010-486 92 34
  • Ulf Törnkvist, SEKO, 010-487 04 46
  • Carl Lernberg, SAKO, 010-487 07 00
Publicerat 2021-02-02
Sista ansökningsdag 2021-03-31

Tillbaka till lediga jobb