Arbetsförmedlingen, VO Direkt, Avdelningen Digitala tjänster

Välkommen till händelsernas centrum. Här arbetar du på regeringens uppdrag och på en myndighet som just nu behövs mer än någonsin. Som experter på alla typer av arbetsmarknadsfrågor bidrar vi med allt från analyser till konkreta insatser som gör att fler människor snabbare och lättare hittar jobb. Nu utvecklar vi nya arbetssätt, nya lösningar och nya sätt att samarbeta med olika aktörer i hela landet. Därför behövs fler engagerade medarbetare som vill vara med och driva förändring inom viktiga områden – är du en av dem?

Vilka är vi

Vår avdelning ansvarar för strategi och utveckling av Arbetsförmedlingens digitala tjänster. Inom våra enheter arbetar vi med design och användarupplevelse av våra digitala tjänster för Arbetsförmedlingens kunder. Vi bygger Sveriges bästa självservicetjänster för över en miljon användare och vi behöver din hjälp. Våra självservicetjänster består bland annat av digital inskrivning, platsbanken, webbplatsen, karriärvägledning, en personlig profil samt möjlighet att planera och rapportera aktiviteter. Vi har också team som jobbar med att automatisera processer med hjälp av digitala beslut. Just nu står vi inför ett stort arbete där vi migrerar över våra produkter till OpenShifts Container Platform. 

Vem söker vi

Du kommer som backend-utvecklare att jobba i utvecklingsteam tillsammans med andra utvecklare, UX, test, Scrum master och produktägare. Vi arbetar aktivt med servicedesign i kundresor och växthus, vilket ofta initierar utvecklingsprocessen. Som backend-utvecklare kan du utöver utveckling bidra med idéer och kultur kring teambuildning. Vi arbetar med den senaste tekniken och satsar på de bästa förutsättningarna för våra utvecklingsteam.

För att du ska trivas i rollen ser vi att du har erfarenhet av utveckling i stora komplexa systemmiljöer och förmåga att jobba strukturerat och dokumentera lösningsförslag och lösningar.

Kvalifikationer

 • Minst 10 års arbetslivserfarenhet som systemutvecklare
 • Relevant högskoleutbildning i systemutveckling eller motsvarande YH-utbildning/certifieringar
 • Mycket goda kunskaper av/inom Systemutveckling i C# & Microsoft .NET
 • SQL
 • REST
 • JMS(ActiveMQ)
 • God kunskap i svenska, såväl tal som skrift

Vem är du

För att trivas hos oss är du ödmjuk och öppen för att jobba i team. Du är kommunikativ och har förmågan att skapa goda relationer inom och utanför teamet. Du tycker om att samla och dela med dig av information, kunskap och erfarenheter. Ditt intresse för backend gör att du är van att ständigt arbeta med förbättringar och tycker om förändring samtidigt som du har fokus på leverans och att få saker gjorda. Du tar egna initiativ och är inte rädd för att kavla upp ärmarna. Framförallt tycker du det är roligt att skapa kod, ta ansvar för kodkvalitet och lösa problem! Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet för rollen.

När det gäller den tekniska biten ser vi det som ett extra plus om du har erfarenhet av följande: agila utvecklingsmetoder, testdriven utveckling och testautomatisering, JBoss/Wildfly, Jenkins, Oracle, MS SQL, Docker, Maven, JUnit/SOAP UI/Cucumber, Linux, Hibernate, JMS(ActiveMQ), Git, Jira, IntelliJ, Confluence, XML, Angular, JSON, Java EE, Open Shift/Containerisering, och driftsdokumentation.

Erfarenhet av utveckling av digitala tjänster inom offentlig sektor är också bra.

Vårt erbjudande

Anställningsformen är tillsvidare, heltid, med 6 månaders provanställning för dig som inte redan är anställd på myndigheten. Tillträde enligt överenskommelse. Vi sitter i nya fräscha lokaler i Solna strand och arbetar aktivitetsbaserad.

Vi har goda förmåner, med bra semesteravtal, flextid, möjlighet till friskvård på arbetstid samt friskvårdsbidrag. Hos oss finns ett stort engagemang, alla som arbetar här vill göra en insats. Läs mer om vår organisation och vårt uppdrag på vår hemsida www.arbetsformedlingen.se. 


Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2021-03-03 märkt med Af-2021/0013 4511. Bifoga ditt CV och ett personligt brev där du beskriver varför du söker jobbet.

Intervjuer kan komma att ske löpande.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde enligt ök
Löneform enligt ök
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Solna (Stockholm), Göteborg, Malmö
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer Af-2021/0013 4511
Kontakt
 • Emil Wolfbrandt, Sektionschef, 0104864383
 • Ivana Boban Jagodic, Rekryteringspartner, 0104871089
Facklig företrädare
 • Mats Lundström, SEKO, 010-486 67 35
 • Miranda Nour Forsberg, Saco-S, 010 – 488 15 00
 • Åsa Skiöld, ST, 010 – 488 15 00
Publicerat 2021-02-18
Sista ansökningsdag 2021-03-03

Tillbaka till lediga jobb