Arbetsförmedlingen, VO Direkt, Avdelningen Digitala tjänster

Välkommen till händelsernas centrum. Här arbetar du på regeringens uppdrag och på en myndighet som just nu behövs mer än någonsin. Som experter på alla typer av arbetsmarknadsfrågor bidrar vi med allt från analyser till konkreta insatser som gör att fler människor snabbare och lättare hittar jobb. Nu utvecklar vi nya arbetssätt, nya lösningar och nya sätt att samarbeta med olika aktörer i hela landet. Därför behövs fler engagerade medarbetare som vill vara med och driva förändring inom viktiga områden – är du en av dem?

Vilka är vi

Avdelningen Digitala Tjänster arbetar med att bygga och utveckla digitala tjänster för både arbetssökande och arbetsgivare, primärt på arbetsförmedlingen.se. Avdelningen genomgår just nu en förändring, både när det gäller organisation - där en ny produktorganisation ska möjliggöra ett förbättrat samarbete och skapa en helhetssyn av våra användarresor, och när det gäller arbetssätt - är ambitionen är att bygga en organisation som i högre utsträckning kan arbeta med datadriven tjänsteutveckling.

Vi söker nu UX-/interaktionsdesigners som vill skapa samhällsnytta och en riktigt bra digital kundupplevelse där du i samarbete med kollegor jobbar med att skapa en helhetsupplevelse för de som använder Arbetsförmedlingens digitala tjänster. Vi jobbar kundcentrerat, datadrivet och gärna hypotesbaserat.

Ditt uppdrag

Du kommer att arbeta tillsammans med andra kompetenser i tvärfunktionella utvecklingsteam, i agila processer med ett iterativt arbetssätt samt med övriga inom avdelningen.

Som UX-designer kommer du ha en central roll i teamet där du analyserar kundbehov och bedömer verksamhetsnytta som du också kan omsätta till digitala koncept och detaljerade lösningar. Som stöd har du ett designsystem som du även är med och bidrar till. I ditt ansvarsområde ingår också att initiera och genomföra användarintervjuer och -tester.

Kvalifikationer

  • Dokumenterad erfarenhet av att ta fram wireframes och detaljerade skisser
  • Analysera kundbehov och bedömer affärs- och verksamhetsnytta utifrån kvalitativ och kvantitativ data 
  • Du har mycket goda kunskaper i svenska i både tal och skrift

Vem är du

Du har arbetat i liknande roll i några år och är genuint intresserad av att skapa både kund- och verksamhetsnytta samt har ett brinnande intresse inom UX och digital design. Du visar på möjligheter med digitala lösningar och gillar att samarbeta med andra i designarbetet. Att leda möten och presentera lösningar och koncept inom team och för intressenter ser du som en självklarhet. Då vi arbetar på svenska behöver du även vara flytande i både tal och skrift.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och söker dig som är en positiv, driven, kreativ och analytisk person som har fokus på resultat. Du tycker om att ha många kontaktytor, att jobba i team och att dela med dig din kunskap till andra. Om du dessutom har tidigare erfarenhet att arbeta som art director eller frontend-utvecklare är det ett extra plus.

Ansökan

Ansök senast 2021-03-12, du ansöker på Arbetsförmedlingens hemsida. Vi har höga förväntningar på ditt personliga brev, där du berättar vem du är och varför du vill jobba på just Arbetsförmedlingen. Glöm inte att bifoga ditt cv. Vi vill få dina handlingar på svenska. Bifoga eller länka även till portfolio eller projektbeskrivningar som visar exempel på din erfarenhet inom design. Diarienummer Af-2020/0016 4921.

Övrigt

Tjänsten är en tillsvidareanställning med tillträde enligt överenskommelse. Vi tillämpar sex månaders provanställning om du inte redan har en tillsvidareanställning på Arbetsförmedlingen. Omfattningen är heltid. Arbetsplatsen är på huvudkontoret i Solna Strand, men fram till sommaren arbetar vi på distans på grund av rådande pandemi. Resor kan förekomma.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 4
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer Af-2021/0016 4921
Kontakt
  • Åsa Strömberg, Sektionschef, 010-488 46 73
  • Tetash Alam, Rekryteringspartner, tetash.alam@arbetsformedlingen.se
Facklig företrädare
  • Mats Lundström, SEKO, 010-486 67 35
  • Karolina Brogan, ST, 010-486 08 64
  • Omid Rahmanian, SACO-s, 010 488 59 81
Publicerat 2021-03-01
Sista ansökningsdag 2021-03-12

Tillbaka till lediga jobb