Arbetsförmedlingen, VO Arbetsgivare, Sektionen Regiongemensamma uppdrag

Välkommen till jobbet som får Sverige i arbete! Här arbetar du på regeringens uppdrag för en arbetsmarknad som hjälper människor framåt. Vi frigör möjligheter så att arbetssökande hittar sysselsättning och arbetsgivare sin nästa medarbetare. För att nå målet behöver vi samarbeta, i myndigheten men också med olika externa aktörer i hela landet. Tillsammans driver vi förändring, utvecklar nya arbetssätt och skapar lösningar som gör att Sverige kan fortsätta framåt. Tillsammans får vi Sverige i arbete! Vill du bli en av oss?

Rekrytering till kompletterande bedömning, Arbetsförmedlingen Regiongemensamma uppdrag, Region Stockholm Gotland 

Vi söker nu 2 socialkonsulenter som är intresserade av att arbete med kompletterande bedömning.

Arbetssättet med kompletterande bedömning innebär att flera kompetenser inom den arbetslivsinriktade rehabiliteringen ska arbeta i ett nära och löpande samarbete i team där vi har en strukturerad process för arbetet och fördelar arbetsuppgifterna mellan varandra. I din yrkesroll kommer du inte utföra egna utredningar eller anvisningar utan fokus ligger på bedömningar om nästa steg i sökandes process mot arbete eller studier. Dokumentation utgör ett viktigt och återkommande inslag i arbetsuppgifterna. I uppdraget ingår att bidra med professionsspecifik kunskap till arbetsförmedlare och övriga yrkesroller, bland annat genom att bedöma och tolka medicinska underlag.

Den kompletterande bedömningen består av följande delar:

Att bedöma kundens matchningsbarhet på kort och lång sikt, bedöma om och hur ohälsa eller funktionsnedsättningen påverkar möjligheterna till arbete eller studier, bedöma behovet av insatser inom den arbetslivsinriktade rehabiliteringen, bedöma förmodat stöd- och anpassningsbehov som kan bli aktuellt vid anställning/utbildning, göra en samlad arbetsmarknadspolitisk bedömning och planera insats.

Medarbetare som ska arbeta med den kompletterande bedömningen ska ha kompetens inom arbetslivsinriktad rehabilitering. Kompetenserna i teamet är arbetsförmedlare och AR-professioner. Audionomer, dövkonsulenter och synspecialister ingår i kompletterande bedömningsteam. Medarbetarna gör kompletterande bedömningar för kunder inom hela regionen, det vill säga arbetar geografiskt obundet och använder distansteknik i möte med kund. Vid behov ska möjlighet till fysiska möten finnas.

Du kommer att dokumentera i myndighetens säkerställda plattformar avseende rollen; exempelvis BÄR och SPC. Det är av stor vikt att ärendet kan följas på ett avsett sätt. 
Du är digital och trygg i att använda dig av digitala verktyg för kommunikation med kund. 
Du behöver gilla att arbeta i en verksamhet som är i utveckling och trygg i att alla arbetsprocesser inte är helt på plats i ett inledningsskede. Du kommer att få utbildning i arbetssätt och metod för kompletterande bedömning. 

Du är trygg i din roll, öppen för att arbeta i en föränderlig verksamhet och gillar att arbeta i ett nära samarbete mellan olika yrkesroller. 
Teamet organiseras under enheten regiongemensamma uppdrag. Är du idag anställd på Arbetsförmedlingen så kommer du vara stationerad på det kontor som du nu tillhör. 

 

Grundläggande kvalifikationskrav

 • Socionomexamen
 • Minst två års arbetslivserfarenhet inom socialt arbete
 • Erfarenhet av socialt utredningsarbete
 • Goda kunskaper om beroendeproblematik och sociala svårigheter

 

Övriga meriter

 • Erfarenhet av samverkan med fristående aktörer och andra myndigheter/sjukvården
 • Erfarenhet av att jobba med arbetslivsinriktad rehabilitering
 • God kunskap om olika myndigheters ansvarsområde 
 • Erfarenhet av arbete som socialkonsulent 

 

Utöver dessa kvalifikationer har du personlig förmåga och fallenhet att arbeta i enlighet med Arbetsförmedlingens medarbetarskap.

Medarbetare på Arbetsförmedlingen:

 • Tar ansvar för sina arbetsprestationer och sitt bidrag till helheten
 • Anpassar sig till förändring och oförutsedda händelser
 • Tar initiativ till utveckling och bidrar till förbättring

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

 

Vårt erbjudande

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid som inleds med sex månaders provanställning. Tillträde enligt överenskommelse. Möjlighet till att jobba på distans till viss del finns.

Placeringsort: Stockholm.

Vi erbjuder förmånliga semesteravtal, möjlighet till flextid, friskvård på arbetstid samt friskvårdsbidrag. Vår arbetsplats består av över 11 000 kompetenta och engagerade medarbetare. Genom att samarbeta och vara öppna för nya perspektiv utvecklas vi som individer och verksamhet. Tillsammans frigör vi möjligheter som får Sverige i arbete.

Läs mer om vår organisation och vårt uppdrag på vår webbplats https://arbetsformedlingen.se/om-oss

 

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2022-05-22. Bifoga ditt CV och ett personligt brev där du beskriver varför du söker jobbet, samt betyg/intyg som styrker kraven för tjänsten. När du ansöker kommer du att få svara på ett antal urvalsfrågor.

På Arbetsförmedlingen tillämpas en evidensbaserad rekryteringsprocess. Du kan läsa mer om vår rekryteringsprocess på vår hemsida Jobba hos oss - Arbetsförmedlingen

Urvalstest kan förekomma i vår rekryteringsprocess och vi kommer ge dig mer information om processen via e-post efter ansökningstiden gått ut.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer Af-2022/0037 5710
Kontakt
 • Åsa Gamrell Nyberg, Rekryterande chef, 010-4886029
 • Helen Dowlati, Rekryterande chef, 010-4875864
 • Albin Hortell, Rekryteringspartner, albin.hortell@arbetsformedlingen.se
Facklig företrädare
 • Annika Moberg, ST, 010-4861187
 • Rima Alf, SACO-s, 010-4861187
 • Ulf Törnkvist, SECO, 010-4870446
Publicerat 2022-05-03
Sista ansökningsdag 2022-05-22

Tillbaka till lediga jobb