Arbetsförmedlingen, VO Arbetssökande och VO Arbetsgivare, Region Nord

Välkommen till jobbet som får Sverige i arbete! Här arbetar du på regeringens uppdrag för en arbetsmarknad som hjälper människor framåt. Vi frigör möjligheter så att arbetssökande hittar sysselsättning och arbetsgivare sin nästa medarbetare. För att nå målet behöver vi samarbeta, i myndigheten men också med olika externa aktörer i hela landet. Tillsammans driver vi förändring, utvecklar nya arbetssätt och skapar lösningar som gör att Sverige kan fortsätta framåt. Vill du bli en av oss?

Gillar du att ha många kundkontakter och att coacha andra? Hos oss finns alla möjligheter! Vi söker nu ett antal arbetsförmedlare till Luleå. 

Gillar du att ge service, coacha, matcha och informera? Då är du välkommen att söka jobb som
arbetsförmedlare hos oss. Vi är drygt 14 000 anställda i hela landet som jobbar mot samma mål: att hjälpa arbetssökande och arbetsgivare att hitta varandra. Vi är inne i en spännande utveckling med siktet att bli en av landets modernaste myndigheter.

Verksamhetsområde Norrbotten är en enhet med ca 90 medarbetare. Våra kunder är arbetssökande och arbetsgivare i Norrbotten. Placering är på vårt kontor i Luleå. Resor i tjänsten kan ingå, liksom distansarbete för kunder i hela länet.

Beskrivning av tjänsten

I dina arbetsuppgifter ingår att tillsammans med arbetssökande göra planeringar och överenskommelser för att gå vidare till arbete eller studier. Även att jobba med rekryteringsuppdrag för arbetsgivare i länet. Beslutsfattande och administration är en stor del av arbetet, likväl att svara på frågor om det som rör arbetsmarknaden och att söka arbete.

Du är bra på att lyssna och prata med människor, ge god service och se möjligheter. Du kommer att tillämpa vårt regelverk vilket kräver att du snabbt kan ta till dig och förklara stora textmängder. Du är kommunikativ såväl muntligt som skriftligt och kan anpassa ditt språk till situation och kanal. Du arbetar utifrån vår värdegrund och har ett respektfullt och positivt bemötande. Du jobbar effektivt i system och är bra på att fatta beslut. Arbetet är kundintensivt, dynamiskt och kräver hög grad av flexibilitet. Du behöver därför vara effektiv, produktiv och kunna leverera enligt uppsatta mål och processer.

I din roll som arbetsförmedlare och statstjänsteman arbetar du hela tiden utifrån uppdrag som snabbt kan förändras och utvecklas. Det är därför viktigt att du ser förändringar och nya förutsättningar som en möjlighet och vill ta en aktiv roll i verksamhetens utveckling. Den miljö du arbetar i är kundintensiv och ställer höga krav på service, tydlighet och förmåga att strukturera och prioritera. Arbetet kräver att du arbetar proaktivt och tar egna initiativ utifrån givna ramar och regelverk. Att tolka och tillämpa regelverket samt informera om och följa upp på ett rättssäkert sätt är andra viktiga delar av arbetet. I arbetet ingår även att dokumentera och administrera i våra IT-system.

Du ställer dig bakom och arbetar utifrån Arbetsförmedlingens gemensamma värdegrund, värdesätter olikheter och förstår hur bakgrund, kultur och grupptillhörighet påverkar dig själv och andra. Som person trivs du med att entusiasmera andra och visa på möjligheter med digitala lösningar. Du tycker om att ha många kontaktytor, att jobba i team och att dela med dig av din kunskap till andra.

Grundläggande kvalifikationskrav

 • Högskoleutbildning om lägst 180 hp/120 p alternativt är/har du varit anställd som arbetsförmedlare på Arbetsförmedlingen samt bedöms ha goda förutsättningar att leva upp till dagens krav på arbetsförmedlare
 • Minst två års arbetslivserfarenhet
 • Goda kunskaper att kommunicera på svenska i tal och skrift samt god läsförståelse
 • B-körkort

Övriga meriter för tjänsten

 • Erfarenhet av myndighetsutövning
 • Erfarenhet av arbetsförmedlingsverksamhet
 • Erfarenhet av arbete med arbetsinriktad rehabilitering alternativt arbete med personer med
  funktionsnedsättning

Utöver dessa kvalifikationer har du personlig förmåga och fallenhet att arbeta i enlighet med
Arbetsförmedlingens medarbetarskap.

Medarbetare på Arbetsförmedlingen:

Tar ansvar för sina arbetsprestationer och sitt bidrag till helheten
Anpassar sig till förändring och oförutsedda händelser
Tar initiativ till utveckling och bidrar till förbättring

Övrigt

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid som inleds med sex månaders provanställning. Tillträde enligt överenskommelse. Placering på vårt kontor i Luleå. Resor i tjänsten kan ingå, liksom att jobba med kunder i hela länet på distans.

Vi erbjuder förmånliga semesteravtal, möjlighet till flextid, friskvård på arbetstid samt friskvårdsbidrag. Vår arbetsplats består av över 11 000 kompetenta och engagerade medarbetare. Genom att samarbeta och vara öppna för nya perspektiv utvecklas vi som individer och verksamhet. Tillsammans frigör vi möjligheter som får Sverige i arbete.

Läs mer om vår organisation och vårt uppdrag på vår webbplats Om arbetsförmedlingen

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2022-07-25. När du skickar in din ansökan kommer du att få svara på några urvalsfrågor.

Bifoga i ansökan:
• CV Personligt brev där du beskriver varför du söker jobbet
• Intyg för godkänd utbildning
• Intyg för två års arbetslivserfarenhet
• Övriga intyg som styrker kvalifikationer

På Arbetsförmedlingen tillämpas en evidensbaserad rekryteringsprocess. Du kan läsa mer om vår
rekryteringsprocess på vår hemsida Jobba hos oss - Arbetsförmedlingen
Urvalstest kan förekomma i vår rekryteringsprocess och vi kommer ge dig mer information om
processen via e-post efter ansökningstiden gått ut.

Vi ser fram emot din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 10
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Luleå
Län Norrbottens län
Land Sverige
Referensnummer Af-2022/0057 6353
Kontakt
 • Mahlin Nyström-Ångman, rekryteringspartner, mahlin.nystrom-angman@arbetsformedlingen.se
 • Marita Lundgren, arbetsförmedlingschef, marita.lundgren@arbetsformedlingen.se
 • Per-Anders Ruona, sektionschef, per-anders.ruona@arbetsformedlingen.se
Facklig företrädare
 • Maria Larsson, ST, 010-4876106
 • Agneta Wikström, SACO-s, 010-4870941
 • Helen Haglund, Seko, 010-4865693
Publicerat 2022-06-27
Sista ansökningsdag 2022-07-25

Tillbaka till lediga jobb