Arbetsförmedlingen, VO IT

Välkommen till jobbet som får Sverige i arbete! Här arbetar du på regeringens uppdrag för en arbetsmarknad som hjälper människor framåt. Vi frigör möjligheter så att arbetssökande hittar sysselsättning och arbetsgivare sin nästa medarbetare. För att nå målet behöver vi samarbeta, i myndigheten men också med olika externa aktörer i hela landet. Tillsammans driver vi förändring, utvecklar nya arbetssätt och skapar lösningar som gör att Sverige kan fortsätta framåt. Tillsammans får vi Sverige i arbete! Vill du bli en av oss?

Arbetsförmedlingen IT - En av de mest snabbväxande it arbetsplatserna

Vilka är vi

Arbetsförmedlingen tar nu sikte på 2026 - en reformerad myndighet med ett tydligare fokus. För oss på IT betyder det såväl omfattande utveckling av externa digitala tjänster som utveckling av våra interna digitala lösningar. Med tekniken transformerar vi myndigheten – i grunden.

CI/CD DevOps-teamet på avdelningen Data och styrning ansvarar för organisationens On-prem Cloud-lösning (OpenShift). Vi är hängivna att vara möjliggörare och stötta utvecklingsteam med utvecklings- och driftsmiljöer, CI/CD-pipelines inklusive source code management och även samarbets- och uppföljningsverktyg. Våra plattformar används av cirka 50 utvecklingsteam.

Tjänsten

Du kommer vara en stödpelare till de olika utvecklingsteam som dagligen utvecklar och deployar sina applikationer i plattformen. Detta innefattar bland annat utveckling av pipelines, felsökning, samt design och förståelse för olika applikationer/mikrotjänster.

Du kommer att ingå som lagspelare i CI/CD DevOps-teamet och även arbeta med vår OpenShift-miljö och alla dess delar. I arbetet ingår allt ifrån administration av befintlig miljö till nyutveckling, det vill säga att vara med och designa, bygga, övervaka och expandera plattformen.

 

Grundläggande kvalifikationskrav

 • Du har jobbat med verktyg/tekniker såsom Tekton, ArgoCD, Jenkins, Quay, Nexus, Maven, Ansible, Prometheus, Grafana dockerfiles, BuildConfigs/DeploymentConfigs
 • Du har kunskaper om Kubernetes och/eller OpenShift
 • Du har flerårig erfarenhet av Linux, gärna RHEL eller dess derivat
 • Du är bekväm i ett shell och har förståelse för script-programmering (Bash, Python, Golang eller liknande)
 • Goda kunskaper i engelska i tal och skrift
 • Goda kunskaper i svenska i tal och skrift

 

Övriga meriter för tjänsten

 • Erfarenhet i nätverksarkitektur (gärna Cisco/ACI)
 • Erfarenhet av agila arbetssätt och metoder
 • Certifikat från någon av Red Hats moduler

 

Vem är du

Det viktigaste för oss är att du är kunnig i Linux och har en vilja att lära dig nya tekniker. Har du dessutom jobbat med Container-teknik och känner att du vill ingå i ett team som bygger myndighets-Sveriges förmodligen bästa OpenShift-lösning och inspireras av ständigt nya utmaningar? Då är det här jobbet perfekt för dig.

Som Enablement DevOps Engineer har du specialistkunskap enligt ovan och din kompetens kommer att utmanas vid utformning, tillgängliggörande och implementering av förbättrade lösningar för utvecklingsteamen.

Du har lätt för att arbeta självständigt och är en utpräglad lagspelare med hög motivation. Du är initiativtagande, självgående och lösningsorienterad samt naturligt nyfiken på området som gör att du är van att följa trender inom Kubernetes och DevOps. Du har god samarbetsförmåga och är bra på att kommunicera. För att lyckas i denna roll tror vi att du är lika mycket tekniker som människo-människa.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet för rollen.

Utöver ovan kvalifikationer har du personlig förmåga och fallenhet att arbeta i enlighet med
Arbetsförmedlingens medarbetarskap:

Medarbetare på Arbetsförmedlingen:

 • Tar ansvar för sina arbetsprestationer och sitt bidrag till helheten
 • Anpassar sig till förändring och oförutsedda händelser
 • Tar initiativ till utveckling och bidrar till förbättring

 

Vårt erbjudande

Vi söker 2 Enablement DevOps Engineers. Tjänsterna är tillsvidareanställningar på heltid med tillträde enligt överenskommelse som inleds med sex månaders provanställning. Placeringsort är Solna med möjlighet till visst distansarbete.

Vi erbjuder förmånliga semesteravtal, möjlighet till flextid, friskvård på arbetstid samt friskvårdsbidrag. Vår arbetsplats består av över 11 000 kompetenta och engagerade medarbetare. Genom att samarbeta och vara öppna för nya perspektiv utvecklas vi som individer och verksamhet. Tillsammans frigör vi möjligheter som får Sverige i arbete.

Läs mer om vår organisation och våra IT-uppdrag på: https://arbetsformedlingen.se/om-oss/jobba-hos-oss/jobba-med-it-hos-arbetsformedlingen  


Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2022-02-01. Bifoga ditt CV och ett personligt brev där du beskriver varför du söker jobbet och besvarar urvalsfrågorna som ställs, samt eventuella certifikat som styrker kraven för tjänsten.

Arbetsförmedlingens rekryteringsprocess utgår från evidensbaserat urval där arbetspsykologiska tester används i rekryteringen.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer Af-2022/0108 7265
Kontakt
 • Lotta Råberg, Sektionschef, lotta.raberg@arbetsformedlingen.se
 • Gabriela Plachecka, Rekryteringspartner, gabriela.plachecka@arbetsformedlingen.se
Facklig företrädare
 • Carin Carlberg Berglund, ST, 010-4876223
 • Andreas Deniz, Saco-S, 010-4862198
 • Mats Lundström, Seko, 010-4866735
Publicerat 2022-11-30
Sista ansökningsdag 2023-02-01

Tillbaka till lediga jobb