Arbetsförmedlingen, VO Lokal arbetsmarknad, Region nord

Välkommen till jobbet som får Sverige i arbete! Här arbetar du på regeringens uppdrag för en arbetsmarknad som hjälper människor framåt. Vi frigör möjligheter så att arbetssökande hittar sysselsättning och arbetsgivare sin nästa medarbetare. För att nå målet behöver vi samarbeta, i myndigheten men också med olika externa aktörer i hela landet. Tillsammans driver vi förändring, utvecklar nya arbetssätt och skapar lösningar som gör att Sverige kan fortsätta framåt. Tillsammans får vi Sverige i arbete! Vill du bli en av oss?

Verksamhetsområde Lokal arbetsmarknad Region Nord

Vår enhet bedriver verksamhet i Norrbotten, Västerbotten, Västernorrland och Jämtlands län. Enheten består av Region Nords stab samt två sektioner som leds av enhetschef och två sektionschefer. Vi söker nu en sektionschef till en av sektionerna.

Som sektionschef är din huvuduppgift att operativt leda det dagliga arbetet för ca. 20 medarbetare som finns placerade på flera orter i Region Nord. Styrningen sker i samarbete med annan region inom arbetsförmedlingen och en viktig del är att arbeta i nära partnerskap. Du behöver vara öppen för att arbeta med olika delar av verksamheten och att vara flexibel över tid när det kommer till uppdrag. God samarbetsförmåga är av stor vikt i rollen.

Sektionschefens uppdrag och ansvar

Ditt uppdrag som sektionschef innebär verksamhets- och personalansvar. Du ansvarar för att sektionens resultat motsvarar fastställda mål och förväntningar.

Du som sektionschef har ett viktigt uppdrag i att skapa välfungerande arbetsgrupper och tillsammans med dina medarbetare driva och utveckla verksamheten. Du möjliggör goda prestationer, hög trivsel och en god arbetsmiljö genom att arbeta i enlighet med Arbetsförmedlingens chefskriterier. Du verkar för en kultur som är präglad av tillit, öppenhet och trygghet. Ditt arbete sker i starkt partnerskap i och utanför din egen sektion och i god samverkan med fackliga parter. Du ingår i enhetschefens ledningsgrupp och kommer gemensamt med denna och de andra sektionscheferna att ansvara för hela enhetens resultat och utveckling. Som sektionschef är du en förebild i att leva Arbetsförmedlingens vision, värdegrund och inriktning för medarbetarskap och chefskap.

Grundläggande kvalifikationskrav

 • Erfarenhet av en ledande roll (sammanhängande uppdrag, projekt, arbetsgrupp) minst 6 månader inom Arbetsförmedlingens verksamhet.

Eller:

 • Genomfört Arbetsförmedlingens förberedande chefsprogram

Eller:

 • Aktuell erfarenhet av chefskap på motsvarande nivå med verksamhet- och personalansvar från annan organisation minst 1 år
 • Körkort B

 

Meriterande: 

 • Goda kunskaper om arbetsmarknadsfrågor och det arbetsmarknadspolitiska uppdraget.
 • Erfarenhet av arbete inom processtyrd organisation. 

 

 

Utöver dessa kvalifikationer har du personlig förmåga och fallenhet att arbeta i enlighet med Arbetsförmedlingens medarbetarskap och chefskap:

Medarbetare på Arbetsförmedlingen:

Tar ansvar för sina arbetsprestationer och sitt bidrag till helheten

Anpassar sig till förändring och oförutsedda händelser

Tar initiativ till utveckling och bidrar till förbättring

 

Chefer är medarbetare på Arbetsförmedlingen som dessutom:

Pekar ut riktning för sina medarbetare och följer upp prestationer

Undanröjer hinder i vardagen och hanterar problem

Skapar delaktighet i arbetet och främjar utveckling

 

Vårt erbjudande

Tjänsten är tillsvidare, heltid, med 6 månaders provanställning för dig som inte redan är anställd på myndigheten. Tillträde snarast eller efter överenskommelse. Placeringsort Östersund, Sundsvall, Umeå, Örnsköldsvik eller Luleå. Annan placeringsort kan eventuellt diskuteras. Tjänsteresor är vanligt förekommande med flera dagars bortavaro.

Vi har goda förmåner, med bra semesteravtal, flextid, möjlighet till friskvård på arbetstid samt friskvårdsbidrag. Hos oss finns ett stort engagemang, alla som arbetar här vill göra en insats. Läs mer om vår organisation och vårt uppdrag på vår hemsida www.arbetsformedlingen.se

Observera: Arbetsförmedlingens rekryteringsprocess utgår från evidensbaserat urval där urvalstester används i rekryteringen.

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2023-02-05.  Bifoga ditt CV och ett personligt brev där du beskriver varför du söker jobbet.

 

 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Ospecificerad arbetsort
Län Ospecificerad arbetsort
Land Sverige
Referensnummer Af-2023/0007 5105
Kontakt
 • Sofia Karlsson, Bitr. Regionchef, 010-4874404
 • Albin Hortell, Rekryteringspartner, albin.hortell@arbetsformedlingen.se
Facklig företrädare
 • Sven-Gunnar Eriksson, ST, 0104862769
 • Susanne Forsséll Ols Saco-S, 0104863130
 • Mats Lundström, SEKO, 0104866735
Publicerat 2023-01-23
Sista ansökningsdag 2023-02-05

Tillbaka till lediga jobb