Arbetsförmedlingen, Inköpsavdelningen, Affärsområde HR och IT

Välkommen till jobbet som får Sverige i arbete! Här arbetar du på regeringens uppdrag för en arbetsmarknad som hjälper människor framåt. Vi frigör möjligheter så att arbetssökande hittar sysselsättning och arbetsgivare sin nästa medarbetare. För att nå målet behöver vi samarbeta, i myndigheten men också med olika externa aktörer i hela landet. Tillsammans driver vi förändring, utvecklar nya arbetssätt och skapar lösningar som gör att Sverige kan fortsätta framåt. Tillsammans får vi Sverige i arbete! Vill du bli en av oss?

Inköpsavdelningen, Affärsområde HR och IT

Inköpsavdelningen har ett centralt ansvar för anskaffning, utveckling och förvaltning av våra avtal. Vi ansvarar för samtliga anskaffningar samt det kategoristyrda arbetssättet inom myndigheten där externa kostnader är strukturerade under inköpskategorier. Inköpsavdelningen består av två affärsenheter och en funktion för affärsstöd med avdelningsövergripande roller. Totalt består Inköpsavdelningen av ca 80 medarbetare. Den totala omsättningen på anskaffning av varor och tjänster uppgår i dagsläget årligen till ca 8 miljarder kronor. I framtiden förväntas detta öka.

Vi rekryterar nu två erfarna inköpare till sektionen Inköp HR och IT med placeringsort Solna eller Östersund.

 

Beskrivning av tjänsten

Som inköpare är ditt huvudsakliga ansvarsområde operativt inköp inom sektionens inköpskategorier. Du löser dina uppdrag självständigt men även i samverkan med strategiska inköpare, kategoriledare och interna beställare.

Arbetsuppgifterna består i huvudsak av att ta emot, bereda och fördela inkomna beställningar i vårt ärendehanteringssystem ServiceNow. Du kommer också att hantera inkomna behov genom att både självständigt och tillsammans med beställare och kollegor genomföra både direktupphandlingar och avrop genom förnyade konkurrensutsättningar från befintliga ramavtal.

Du ansvarar för att de inköp som sektionen hanterar genomförs utifrån korrekta inköpsordrar i en effektiv e-handelskedja. Vidare kommer du att stödja och bidra till utvecklingen av de inköpsprocesser som du verkar i, samt medverka i de kategoriteam som utvecklar sektionens inköpskategorier.

Din primära inköpskategori kommer att vara konsultkategorin, som innefattar inköp av IT-konsulter, bemanningskonsulter samt verksamhets- och organisationskonsulter.

 

Grundläggande krav för tjänsten

 • Slutförd och godkänd gymnasieutbildning
 • Minst två års aktuell arbetslivserfarenhet som inköpare eller upphandlare
 • Erfarenhet av att arbeta med inköp inom ramen för LOU
 • Mycket god förmåga att i tal och skrift kommunicera på svenska


Övriga meriter för tjänsten

 • Yrkeshögskola med inriktning inköp och upphandling
 • Erfarenhet av att avropa konsulter från statliga ramavtal
 • Erfarenhet av att självständigt genomföra förnyade konkurrensutsättningar
 • Tidigare erfarenhet av att arbeta inom offentlig förvaltning
 • Erfarenhet och kunskap inom diarieföring 
 • Erfarenhet av upphandlingsverktyget Mercell TendSign

 

Utöver dessa kvalifikationer har du personlig förmåga och fallenhet att arbeta i enlighet med Arbetsförmedlingens medarbetarskap.

Medarbetare på Arbetsförmedlingen:

 • Tar ansvar för sina arbetsprestationer och sitt bidrag till helheten
 • Anpassar sig till förändring och oförutsedda händelser
 • Tar initiativ till utveckling och bidrar till förbättring

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

 

Vårt erbjudande

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde enligt överenskommelse. Vi tillämpar sex månaders provanställning. Placeringsort: Östersund eller Solna.

Möjlighet finns att förlägga viss del av arbetet på distans.

Vi erbjuder förmånliga semesteravtal, möjlighet till flextid, friskvård på arbetstid samt friskvårdsbidrag. Vår arbetsplats består av över 11 000 kompetenta och engagerade medarbetare. Genom att samarbeta och vara öppna för nya perspektiv utvecklas vi som individer och verksamhet. Tillsammans frigör vi möjligheter som får Sverige i arbete.

Läs mer om vår organisation och vårt uppdrag på vår webbplats https://arbetsformedlingen.se/om-oss

 

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2023-02-09.

Du ansöker genom att klicka på knappen ”ansök” Bifoga ditt CV och ett personligt brev där du beskriver varför du söker jobbet, samt betyg/intyg som styrker kraven om utbildning och/eller arbetslivserfarenhet i din ansökan.

På Arbetsförmedlingen tillämpas en evidensbaserad rekryteringsprocess. Du kan läsa mer om vår rekryteringsprocess på vår hemsida Jobba hos oss - Arbetsförmedlingen www.arbetsformedlingen.se

Urvalstest kan förekomma i vår rekryteringsprocess och vi kommer ge dig mer information om processen via e-post efter ansökningstiden gått ut.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Solna eller Östersund
Län Ospecificerad arbetsort
Land Sverige
Referensnummer Af-2023/0006 3313
Kontakt
 • Eric Källström, Sektionschef, 010-4861251
 • Frida Fager, Rekryteringspartner, frida.fager@arbetsformedlingen.se
Facklig företrädare
 • Peter Eriksson, ST, 010-4868441
 • Andreas Deniz, SACO-s, 010-4862198
 • Helen Haglund, SEKO, 010-4865693
Publicerat 2023-01-19
Sista ansökningsdag 2023-02-09

Tillbaka till lediga jobb