Arbetsförmedlingen, VO IT, Enheten Rådgivning

Välkommen till jobbet som får Sverige i arbete! Här arbetar du på regeringens uppdrag för en arbetsmarknad som hjälper människor framåt. Vi frigör möjligheter så att arbetssökande hittar sysselsättning och arbetsgivare sin nästa medarbetare. För att nå målet behöver vi samarbeta, i myndigheten men också med olika externa aktörer i hela landet. Tillsammans driver vi förändring, utvecklar nya arbetssätt och skapar lösningar som gör att Sverige kan fortsätta framåt. Tillsammans får vi Sverige i arbete! Vill du bli en av oss?

Enhetens uppdrag

Rådgivningen är en central funktion inom Arbetsförmedlingen med uppdrag är att ge råd och stöd till den operativa förmedlingsverksamheten kring tolkning och tillämpning av det arbetsmarknadspolitiska regelverket. Vi finns till för att Arbetsförmedlingens verksamhet ska utvecklas och bli bättre.

Målsättningen är bland annat att genom en professionell och systematisk hantering av de frågor som ställs till enheten, fånga och lyfta fram sådant som kan förbättras genom utveckling av verksamheten och stödsystem. Enhetens arbete och fokus är att bidra till enhetlighet, rättssäkerhet och god förvaltning. De som kontaktar Rådgivningen ska uppleva att kontakten med oss underlättar deras vardag och att de alltid får ett gott bemötande.
Enheten ansvarar även för rättningar och åtgärder i stödsystem.

Enheten består idag av 36 medarbetare och är uppdelad i två sektioner. Vi söker nu sektionschef till den ena sektionen. 

 

Sektionschefens uppdrag och ansvar

Ditt uppdrag som sektionschef innebär verksamhets- och personalansvar. Du ansvarar för att sektionens resultat motsvarar fastställda mål och förväntningar.

Du som sektionschef har ett viktigt uppdrag i att skapa välfungerande arbetsgrupper och tillsammans med dina medarbetare driva och utveckla verksamheten. Du möjliggör goda prestationer, hög trivsel och en god arbetsmiljö genom att arbeta i enlighet med Arbetsförmedlingens chefskriterier. Du verkar för en kultur som är präglad av tillit, öppenhet och trygghet. Ditt arbete sker i starkt partnerskap i och utanför din egen sektion och i god samverkan med fackliga parter. Du ingår i enhetschefens ledningsgrupp och kommer gemensamt med denna och de andra sektionscheferna att ansvara för hela enhetens resultat och utveckling. Som sektionschef är du en förebild i att leva Arbetsförmedlingens vision, värdegrund och inriktning för medarbetarskap och chefskap.

 

Kvalifikationskrav                                                                          

 • Aktuell erfarenhet av en ledande roll (sammanhängande uppdrag, projekt, arbetsgrupp) minst 6 månader inom Arbetsförmedlingens verksamhet.

Eller:

 • Genomfört Arbetsförmedlingens förberedande chefsprogram

Eller:

 • Aktuell erfarenhet av chefskap på motsvarande nivå med verksamhet- och personalansvar från annan organisation minst 1 år

 

Övriga meriter för tjänsten

 • Goda kunskaper om Arbetsförmedlingens verksamhet och det arbetsmarknadspolitiska uppdraget
 • Erfarenhet av arbete inom offentlig sektor
 • Erfarenhet av att leda på distans

 

Utöver dessa kvalifikationer har du personlig förmåga och fallenhet att arbeta i enlighet med Arbetsförmedlingens medarbetarskap och chefskap.

Medarbetare på Arbetsförmedlingen:

 • Tar ansvar för sina arbetsprestationer och sitt bidrag till helheten
 • Anpassar sig till förändring och oförutsedda händelser
 • Tar initiativ till utveckling och bidrar till förbättring


Chefer är medarbetare på Arbetsförmedlingen som dessutom:

 • Pekar ut riktning för sina medarbetare och följer upp prestationer
 • Undanröjer hinder i vardagen och hanterar problem
 • Skapar delaktighet i arbetet och främjar utveckling


Övrig information

Vi erbjuder en tillsvidareanställning som inleds med 6 månaders provanställning, tillträde enligt överenskommelse. Tjänsten är på heltid men kan anpassas efter arbetsförmåga. Placeringsort: Östersund. 

Möjlighet finns att förlägga viss del av arbetet på distans.

Vi erbjuder förmånliga semesteravtal, friskvård på arbetstid samt friskvårdsbidrag. Vår arbetsplats består av över 11 000 kompetenta och engagerade medarbetare. Genom att samarbeta och vara öppna för nya perspektiv utvecklas vi som individer och verksamhet. Tillsammans frigör vi möjligheter som får Sverige i arbete.

Läs mer om vår organisation och vårt uppdrag på vår webbplats https://arbetsformedlingen.se/om-oss

 

Ansökningsprocess

Välkommen med din ansökan senast 2023-02-06.

Du ansöker genom att klicka på knappen ”ansök” Bifoga ditt CV och ett personligt brev där du beskriver varför du söker jobbet, samt betyg/intyg som styrker kraven om utbildning och/eller arbetslivserfarenhet i din ansökan.

På Arbetsförmedlingen tillämpas en evidensbaserad rekryteringsprocess. Du kan läsa mer om vår rekryteringsprocess på vår hemsida Jobba hos oss - Arbetsförmedlingen (arbetsformedlingen.se)

Urvalstest kan förekomma i vår rekryteringsprocess och vi kommer ge dig mer information om processen via e-post efter ansökningstiden gått ut.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Östersund
Län Jämtlands län
Land Sverige
Referensnummer Af-2023/0007 3738
Kontakt
 • Ulf Enbom, Enhetschef, 010-4862542
 • Karin Bengard, Sektionschef , 010-4872451
 • Frida Fager, Rekryteringspartner, frida.fager@arbetsformedlingen.se
Facklig företrädare
 • Marcus Ulriksson, ST, 010-4884134
 • Andreas Deniz, SACO-s, 010-4862198
 • Carola Persson, SEKO, 010-4868511
Publicerat 2023-01-23
Sista ansökningsdag 2023-02-06

Tillbaka till lediga jobb