Arbetsförmedlingen, VO Direkt, Enheten Arbetsmarknadsbedömning

Välkommen till jobbet som får Sverige i arbete! Här arbetar du på regeringens uppdrag för en arbetsmarknad som hjälper människor framåt. Vi frigör möjligheter så att arbetssökande hittar sysselsättning och arbetsgivare sin nästa medarbetare. För att nå målet behöver vi samarbeta, i myndigheten men också med olika externa aktörer i hela landet. Tillsammans driver vi förändring, utvecklar nya arbetssätt och skapar lösningar som gör att Sverige kan fortsätta framåt. Tillsammans får vi Sverige i arbete! Vill du bli en av oss?

Enhetens uppdrag

Den arbetsmarknadspolitiska bedömningen är grunden för Arbetsförmedlingens bedömning av våra kunders behov av stöd och insatser. Här kombinerar vi kundens behov och förutsättningar, arbetsmarknadens krav och myndighetens politiska styrning. Bedömningen syftar till att ge handläggaren ett underlag inför beslut om insatser. Kortfattat handlar den arbetsmarknadspolitiska bedömningen om att Arbetsförmedlingen ska säkerställa ”rätt stöd till rätt arbetssökande i rätt tid”.

Sedan år 2019 har myndigheten använt sig av ett AI-drivet bedömningsstöd.

Enheten Arbetsmarknadsbedömning ansvarar för driva utvecklingen av datadrivna arbetsmarknadspolitiska bedömningar och för att samordnarna och leda aktiviteter kopplat till såväl det statistiska bedömningsstödet som arbetsmarknadspolitisk bedömning i stort. Målsättningen med utvecklingsarbetet är att utveckla en mer träffsäker, enhetlig och kostnadseffektiv arbetsmarknadspolitisk bedömning genom att nyttja de möjligheter ny teknik, t.ex. Artificiell Intelligens (AI), ger.

Enheten är under uppbyggnad och har idag en enhetschef och 2 medarbetare.

 

Beskrivning av tjänsten

Vi söker nu en senior verksamhetsutvecklare med erfarenhet av att driva strategiska utvecklingsprojekt inom AI och datadriven verksamhet i offentlig sektor.

Ditt ansvar kommer bland annat vara att vidareutveckla målbilden för en mer automatiserad arbetsmarknadspolitisk bedömning. I detta arbete krävs att du skapar förutsättningar för ett nära samarbete med t ex Analysavdelningen och Verksamhetsområde IT. Tillsammans utvecklar vi målbilden och omvandlar den till faktiska utvecklingsinitiativ.

Som verksamhetsutvecklare på enheten är du en del av arbetet med att utveckla, införa och förvalta initiativ som är nödvändiga för att uppnå målen i myndighetens strategiska inriktning om att vara en modern och effektiv myndighet.

Vi söker dig som kan jobba i en organisation där du får stora frihetsgrader men där det också ställs höga krav på att kunna ta eget ansvar. Du har en personlig mognad, hög samarbets- och kommunikationsförmåga. Du har också ett driv, engagemang, är prestigelös och resultatfokuserad. Vi kommer lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

 

Kvalifikationskrav

 • Aktuell erfarenhet av en ledande roll med ansvar såsom exempelvis tid- och resursplanering för projekt, uppdrag eller liknande som pågått under en sammanhängande period om minst ett (1) år
 • Erfarenhet av att leda och samordna ett tvärfunktionellt arbete, tillsammans med ex. IT, juridik
 • Erfarenhet av förändringsarbete/förändringsledning
 • Erfarenhet av att driva utveckling inom AI och/eller datadriven verksamhet i offentlig sektor

Övriga meriter för tjänsten

 • Erfarenhet av internkommunikation 
 • Erfarenhet av arbete i och med processer för verksamhetsplanering och uppföljning

 

Utöver dessa kvalifikationer har du personlig förmåga och fallenhet att arbeta i enlighet med Arbetsförmedlingens medarbetarskap.

Medarbetare på Arbetsförmedlingen:

 • Tar ansvar för sina arbetsprestationer och sitt bidrag till helheten
 • Anpassar sig till förändring och oförutsedda händelser
 • Tar initiativ till utveckling och bidrar till förbättring

 

Vårt erbjudande

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde enligt överenskommelse. Vi tillämpar sex månaders provanställning. Placeringsort enligt överenskommelse. Resor förekommer i tjänsten. 

Möjlighet finns att förlägga viss del av arbetet på distans.

Vi erbjuder förmånliga semesteravtal, möjlighet till flextid, friskvård på arbetstid samt friskvårdsbidrag. Vår arbetsplats består av över 11 000 kompetenta och engagerade medarbetare. Genom att samarbeta och vara öppna för nya perspektiv utvecklas vi som individer och verksamhet. Tillsammans frigör vi möjligheter som får Sverige i arbete.

Läs mer om vår organisation och vårt uppdrag på vår webbplats https://arbetsformedlingen.se/om-oss

 

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2023-02-06.

Du ansöker genom att klicka på knappen ”ansök” Bifoga ditt CV och ett personligt brev där du beskriver varför du söker jobbet, samt betyg/intyg som styrker kraven om utbildning och/eller arbetslivserfarenhet i din ansökan.

På Arbetsförmedlingen tillämpas en evidensbaserad rekryteringsprocess. Du kan läsa mer om vår rekryteringsprocess på vår hemsida Jobba hos oss - Arbetsförmedlingen www.arbetsformedlingen.se

Urvalstest kan förekomma i vår rekryteringsprocess och vi kommer ge dig mer information om processen via e-post efter ansökningstiden gått ut.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Ospecificerad arbetsort
Län Ospecificerad arbetsort
Land Sverige
Referensnummer Af-2023/0007 6995
Kontakt
 • Viktoria Josefsson, Enhetschef, 010-4877869
 • Frida Fager, Rekryteringspartner, frida.fager@arbetsformedlingen.se
Facklig företrädare
 • Monica Mörtzell, ST, 010-4872902
 • Kristina Olsson, SACO-s, 010-4871576
 • Per Olof Olsson, SEKO, 010-4888681
Publicerat 2023-01-23
Sista ansökningsdag 2023-02-06

Tillbaka till lediga jobb