Arbetsförmedlingen, VO Direkt, Avdelningen Digitala tjänster

Välkommen till jobbet som får Sverige i arbete! Här arbetar du på regeringens uppdrag för en arbetsmarknad som hjälper människor framåt. Vi frigör möjligheter så att arbetssökande hittar sysselsättning och arbetsgivare sin nästa medarbetare. För att nå målet behöver vi samarbeta, i myndigheten men också med olika externa aktörer i hela landet. Tillsammans driver vi förändring, utvecklar nya arbetssätt och skapar lösningar som gör att Sverige kan fortsätta framåt. Tillsammans får vi Sverige i arbete! Vill du bli en av oss?

Arbetsförmedlingen är mitt i en förnyelseresa där IT och digitalisering är mycket centralt. Vårt mål är högt, vi tänker bli Sveriges modernaste myndighet.

Ju fler och bättre lösningar och tjänster vi kan erbjuda digitalt desto bättre kan vi stimulera Sveriges arbetsmarknad. För att förbättra förutsättningarna för detta söker vi backend-utvecklare som vill vara med och påverka genom att utveckla våra digitala tjänster. Det du gör kommer påverka och göra skillnad.

Avdelningens uppdrag

Vi bygger Sveriges bästa självservicetjänster för över en miljon användare och vi behöver din hjälp.

Vår avdelning ansvarar för strategi och utveckling av Arbetsförmedlingens digitala tjänster. Inom våra enheter arbetar vi med design och användarupplevelse av våra digitala tjänster för Arbetsförmedlingens kunder.

Våra självservicetjänster består bland annat av digital inskrivning, platsbanken, webbplatsen, karriärvägledning, en personlig profil samt möjlighet att planera och rapportera aktiviteter. Vi har också team som jobbar med att automatisera processer med hjälp av digitala beslut.

Beskrivning av tjänsten

Vill du vara med oss och bygga digitala lösningar som verkligen gör skillnad på arbetsmarknaden? Då har vi en ledig tjänst för dig. Vi söker en backend-utvecklare som vill bli en del av den enhet som är ansvarig för ett flertal produkter inom jobbannonsering och jobbsökning, bland annat Sök kandidater, Snabbintervjuer och Platsbanken, med flera miljoner besök varje månad. Du kommer med din kompetens bidra till att utveckla våra digitala tjänster.

Om teamet

Vi är ett tvärfunktionellt team som består av produktägare, utvecklare, testare och ux-designer. Vi gillar att jobba nära varandra i det dagliga arbetet och ser till att hjälpa varandra att lyckas. Vi gillar vårt jobb och känner ett stort ansvar i att leverera värde till våra användare. Vi jobbar både på kontoret. för att se till att ha tid och möjlighet att gemensamt ta oss an problem och utmaningar, men även hemifrån för att skapa ett lugn i livets utmaningar. Blandningen av att jobba på plats och distans passar oss perfekt då vi får en balans mellan gemensamt och individuellt fokus.

Arbetsuppgifter:

Som backend utvecklare hos oss så förväntas du jobba både självständigt och tillsammans med andra. Vidareutveckling av våra produkter sker kontinuerligt där fokus alltid kommer ligga i att leverera kundvärde. Annat ansvar är även att hålla våra produkter i drift, sköta incidenthantering och även avveckla legacy-produkter.

Grundläggande krav

 • Minst 1 års aktuell erfarenhet av arbete i .NET och utveckling av webbtjänster
 • Minst 1 års aktuell erfarenhet av arbete i C#
 • Aktuell erfarenhet av att ha arbetat med och utvecklat REST API-er
 • Aktuell erfarenhet av databasutveckling (MS-SQL och Oracle)
 • Aktuell erfarenhet av utveckling i autonoma agila utvecklingsteam
 • Mycket goda kunskaper i svenska språket både i tal och skrift 

Meriterande

 • Erfarenhet av Python, Elastic Search, Linux (bash) och att skriva enhetstester
 • Erfarenhet av Tekton/ArgoCD eller liknande verktyg, Docker, Kibana, Swagger och Jira
 • Kunskap och praktisk erfarenhet av CI/CD-verktyg i containerbaserad lösning

Vad erbjuder vi

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid som inleds med sex månaders provanställning. Tillträde enligt överenskommelse. Placeringsorten är på huvudkontoret i Solna med en hybrid lösning mellan distansarbete och på kontoret. 

Vi erbjuder dig marknadsmässig lön, ett stort mått av frihet där du själv planerar ditt arbete samt får en möjlighet till bra balans mellan arbete och familjeliv. Du har möjlighet att jobba upp till 49% på distans. Vi satsar på dig som anställd och erbjuder kompetensutveckling, friskvårdstimme, friskvårdsbidrag, lärandetimme, föräldralön, förmånliga semesteravtal, flextid, som ett exempel ur det statliga erbjudandet. Genom att samarbeta och vara öppna för nya perspektiv utvecklas vi som individer och verksamhet. Tillsammans frigör vi möjligheter som får Sverige i arbete.

Läs mer om vår organisation och vårt uppdrag på vår webbplats https://arbetsformedlingen.se/


Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2023-02-25. Bifoga ditt CV och ett personligt brev där du beskriver varför du söker jobbet, samt intyg/betyg som styrker de grundläggande kraven.

För att du ska få en så rättvis och korrekt bedömning som möjligt är det av stor vikt att du uppger år och månad för varje anställning samt en kort beskrivning av arbetsuppgifterna. Om den informationen inte framgår har vi svårare att göra en korrekt bedömning av din kompetens och erfarenhet och du kan därför riskera att bli bortvald i urvalsprocessen.

Har du skyddade personuppgifter kontaktar du den Rekryteringspartner som finns namngiven i annonsen så får du hjälp med att skicka in din ansökan.

På Arbetsförmedlingen tillämpas en evidensbaserad rekryteringsprocess. Du kan läsa mer om vår rekryteringsprocess på vår hemsida Jobba hos oss - Arbetsförmedlingen 

Urvalstest kan förekomma och vi kommer ge dig mer information om processen via e-post efter ansökan.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 3
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer Af-2023/0009 0414
Kontakt
 • Spiros Christopoulos, sektionschef, spiros.christopoulos@arbetsformedlingen.se
 • Moa Tångerby, Rekryteringspartner, moa.tangerby@arbetsformedlingen.se
Facklig företrädare
 • Barbro Hellström, ST, 010-4865619
 • Andreas Deniz, Saco-S, 010-4862198
 • Mats Lundström, Seko, 010-4866735
Publicerat 2023-01-25
Sista ansökningsdag 2023-02-25

Tillbaka till lediga jobb