Arbetsförmedlingen, VO IT, sektionen IT processtöd

Välkommen till jobbet som får Sverige i arbete! Här arbetar du på en framåtlutad myndighet som får människor och företag att växa! Tillsammans driver vi förändring, utvecklar nya arbetssätt och skapar lösningar som gör att Sverige kan fortsätta framåt.

Vill du bli en av oss?

Vilka är vi?

Arbetsförmedlingen tar nu sikte på 2026 - en reformerad myndighet med ett tydligare fokus. För oss på IT betyder det såväl omfattande utveckling av externa digitala tjänster som utveckling av våra interna digitala lösningar. Med tekniken transformerar vi myndigheten – i grunden.

Nu finns chansen att vara med och bygga ”myndighetssveriges” bästa stödverksamhet på avdelningen Myndighetsgemensam IT. Vi söker just nu en RPA-utvecklare till vårt robotteam.

Vi på avdelningen Myndighetsgemensam IT arbetar primärt med att digitalisera, automatisera och effektivisera våra stödverksamheter (tex HR, ekonomi- och rättsavdelningen). Våra IT-stöd består av produkter som vi utvecklar i tätt samarbete med våra stödfunktioner. Idéer realiseras konstant och löpande kring Digital HR, AI-baserade tjänster, robotiserade stödprocesser och mycket mer.

För det arbetet behöver vi förstärkning till vårt Robot-team som arbetar med robotisering med hjälp av RPA-teknik. Vi arbetar i dagsläget med verktyget UiPath. 

Vem söker vi?

I rollen som robot-utvecklare är du med under hela den operativa framtagningsprocessen från analys och utveckling till drift.

Vi söker dig som har grundläggande kunskap inom programmering och processkartläggning och vill utveckla kunskaperna inom RPA eller sedan tidigare behärskar RPA-tekniken. För att kunna utveckla stabila robotiserade processflöden behövs logisk, analytisk och kommunikativ förmåga. Arbetsformerna och storleken på teamet gör att rollen är bred och därför inte begränsad till enbart utveckling.

Rollen passar dig som uppskattar variation i vardagen och att utveckla och lösa löpande utmaningar i allt från verksamheter och processer, till applikationer. Din analytiska förmåga bör vara stark, likväl som att du kan lyfta blicken från tekniken för att se helheten och vilka effekter utvecklingsuppdragen bidrar till. Rollen kräver även en mycket god kommunikationsförmåga, då robotteamet fungerar som spindeln i nätet tillsammans med stödverksamhet, förmedlingsverksamhet och IT. Du är nyfiken på ny teknik och för att skapa förändring med hjälp av automatiseringens och digitaliseringens möjligheter. Du har drivet att förstå vad robotbeställarna behöver och att hjälpa till att arbeta fram lösningar tillsammans med verksamheten. Du tar i ditt arbete hjälp av andra och är öppen för andras idéer, men tar samtidigt ansvar för din leverans.

Grundläggande kvalifikationskrav

 •  Relevant eftergymnasial utbildning inom systemvetenskap/data/informatik eller   arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig

Övriga meriter

 • Erfarenhet inom VB.NET / C#
 • Erfarenhet av RPA-utveckling, systemutveckling, processutveckling eller verksamhetsutveckling

 

Utöver dessa kvalifikationer har du personlig förmåga och fallenhet att arbeta i enlighet med Arbetsförmedlingens medarbetarkriterier:

Medarbetare på Arbetsförmedlingen:

 • Tar ansvar för sina arbetsprestationer och sitt bidrag till helheten
 • Anpassar sig till förändring och oförutsedda händelser
 • Tar initiativ till utveckling och bidrar till förbättring

 

Vårt erbjudande

Tjänsten är en särskild visstidsanställning på heltid som inleds med sex månaders provanställning. Tillträde enligt överenskommelse. Placeringsort Solna.

Vi erbjuder förmånliga semesteravtal, friskvård på arbetstid samt friskvårdsbidrag. Vår arbetsplats består av över 11 000 engagerade medarbetare. I denna tjänst erbjuder vi möjlighet att arbeta på distans upp till 49 procent på årsbasis. Genom att samarbeta och vara öppna för nya perspektiv utvecklas vi som individer och verksamhet. Tillsammans frigör vi möjligheter som får Sverige i arbete.

Läs mer om vår organisation och vårt uppdrag på vår webbplats https://arbetsformedlingen.se/om-oss

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2024-06-23. Bifoga ditt CV och ett personligt brev där du beskriver varför du söker jobbet. När du skickar din ansökan kommer du att få svara på några urvalsfrågor.

För att du ska få en så rättvis och korrekt bedömning som möjligt är det av stor vikt att du uppger år och månad för varje anställning samt en kort beskrivning av arbetsuppgifterna. Om den informationen inte framgår har vi svårare att göra en korrekt bedömning av din kompetens och erfarenhet och du kan därför riskera att bli bortvald i urvalsprocessen.

Har du skyddade personuppgifter kontaktar du den Rekryteringspartner som finns namngiven i annonsen så får du hjälp med att skicka in din ansökan.

Intervjuer kan komma att ske löpande. Urvalstest kan förekomma och vi kommer ge dig mer information om processen via e-post efter ansökan.

Vi arbetar aktivt för att vara en myndighet fri från diskriminering. Det är viktigt för oss att all kompetens tas tillvara och vi välkomnar alla sökande.

Anställningsform Särskild visstidsanställning
Anställningen avslutas 2025-09-01
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer Af-2024/0060 2358
Kontakt
 • Lisa Löwgren Madeira, sektionschef, lisa.lowgren@arbetsformedlingen.se
 • Josefine Ahlnér Lundberg, rekryteringspartner, josefine.ahlner-lundberg@arbetsformedlingen.se
Facklig företrädare
 • Ulf Törnkvist, SEKO, 010-4870446
 • Louiza Asoyan, SACO-s, 010-4884743
 • Mattias Nyberg, ST, 010-4872407
Publicerat 2024-06-07
Sista ansökningsdag 2024-06-23

Tillbaka till lediga jobb